2018-01-13 / 13:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Jeszcze do końca XIX wieku każda polska gospodyni samodzielnie robiła ocet. Był on produktem pierwszej potrzeby nie tylko do marynowania i konserwacji produktów, ale też doprawiania potraw. Karol Okrasa odwiedza człowieka, który tworzy niezwykłe octy i musztardy według przepisów sprzed wieku. Mistrz kuchni sam pokazuje też, jak w domowych warunkach przygotować i doprawić musztardę.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-26 17:05 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-05-26 22:15 |
Prymas. Trzy lata z tysiąca- dramat obyczajowy
8 / 10
Początek lat 50. XX w. Władze komunistyczne prowadzą represyjną politykę wobec Kościoła katolickiego. Pod pretekstem działalności antypaństwowej zostają aresztowani... |
|
2024-05-26 23:00 |
Kaganiec- thriller
5 / 10
Były marines Jake Rosser (Aaron Eckhart) zmaga się z zespołem stresu pourazowego i wiedzie samotne życie. Pracuje w jednostce specjalnej policji. Jest przywiązany do swojego... |