2018-01-20 / 13:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Hodowany od ośmiuset lat karp jest blisko związany z polską tradycją kulinarną. Jesiotr po II wojnie światowej zniknął z polskich rzek i jadłospisów, zostając niemal całkowicie wytępionym. Teraz powoli trafia z powrotem do polskich rzek i na stoły. Karol Okrasa przedstawia swoje pomysły na dania z tych dwóch popularnych ryb słodkowodnych. Inspirując się przepisami z najstarszej polskiej książki kulinarnej, "Compendium Ferculorum" Stanisława Czernieckiego, przygotowuje m.in. jesiotra z marynowaną rzepą, karpiowy bigosek i wigilijną grzybową z karpiem.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-05 16:55 |
Dziewczyna, chłopak, itd. - Listowna kumpela
6 / 10
Losy pozornie przeciętnej rodziny. Jednak jej członkowie to Chłopak, Dziewczyna, Pies, Kot, Mysz i Kawałek Sera. Serial "Dziewczyna, chłopak, itd" to komediowe podejście do... |
|
2024-05-05 1:35 |
Podziemny krąg- dramat psychologiczny
8 / 10
Trzydziestoletni biznesmen, który przedstawia się jako Narrator (Edward Norton), jest człowiekiem sukcesu - ma dobrze płatną pracę, perspektywę awansu i mieszka w eleganckim... |
|
2024-05-05 11:25 |
Plan na miłość- komedia romantyczna
5 / 10
Londyn. Młoda dokumentalistka Zoe (Lily James) nie może znaleźć odpowiedniego partnera. Szuka miłości w aplikacjach randkowych, lecz nawiązane w internecie relacje nie są... |