2018-04-16 / 14:45
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol Okrasa przybywa do Muzeum Hutnictwa i Przemysłu Maszynowego w Chlewiskach. Opowie widzom o rozwoju rodzimego hutnictwa, zapoczątkowanego przez Stanisława Staszica w pierwszej połowie XIX wieku, oraz o symbolu nowoczesności tamtych czasów - kuchniach z płytą stalową i fajerkami, które pozwoliły naszym przodkom na radykalna zmianę sposobu gotowania. Znany kucharz przygotuje także interesujące potrawy. Będą to: szarpana łopatka wieprzowa pieczona w soku z kiszonej kapusty, pieczony na stalowej płycie placek z cebulą, boczkiem i grzybami oraz królewski kotlet mielony z wędzonymi buraczkami.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-01 1:50 |
Hotelowa miłość- komedia romantyczna
5 / 10
Kingman w Arizonie. Życie mieszkańców tego niewielkiego miasteczka płynie powoli i spokojnie. Mike Cranshaw (Steve Zahn) prowadzi wraz z rodzicami motel usytuowany przy... |
|
2024-05-01 20:00 |
Seksmisja- komedia sf
8 / 10
Rok 1991. Maks i Albert zgłaszają się do epokowego eksperymentu, w ramach którego mają zostać poddani hibernacji na kilka lat. Podczas ich snu wybucha wojna nuklearna i... |
|
2024-05-01 00:20 |
Good Girl- dramat obyczajowy
6 / 10
Miasteczko w Teksasie. 30-letnia Justine Last (Jennifer Aniston) pracuje jako sprzedawczyni. Od siedmiu lat jest żoną sporo starszego od niej Phila (John C. Reilly). Czuje się... |