2018-06-01 / 14:45
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Polska kuchnia zna kilka potraw, które sprawiają wrażenie, jakoby pochodziły z innych krajów, np. fasolka po bretońsku czy ryba po grecku. Nad zagadką ich pochodzenia razem z Karolem Okrasą pochyli się prof. Jarosław Dumanowski, historyk zajmujący się kuchnią polską. Następnie Karol przygotuje własne wersje wspomnianych potraw. Przygotuje trzy dania: rodzaj szaszłyka z dorsza w stylu greckim z sałatką z grochu włoskiego, fasolkę po bretońsku, ale z rybą zamiast mięsa, oraz "rybę" po grecku z karkówką wieprzową.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-22 4:35 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-05-19 5:20 |
Dziewczyna, chłopak, itd. - Babcisynek
6 / 10
Losy pozornie przeciętnej rodziny. Jednak jej członkowie to Chłopak, Dziewczyna, Pies, Kot, Mysz i Kawałek Sera. Serial "Dziewczyna, chłopak, itd" to komediowe podejście do... |
|
2024-05-19 1:30 |
Kosmiczne kurczaki w kosmosie
7 / 10
Trzy kurczaki trafiają przypadkowo do elitarnej akademii kosmicznej. Przeżywają mnóstwo absurdalnych przygód, a szkolna codzienność mocno daje im się we znaki. |