2018-11-12 / 15:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Wyruszając na wycieczkę, warto mieć ze sobą coś do zjedzenia. Przy odrobinie dobrych chęci z kilku prostych składników można przygotować pożywne danie. Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Mistrz kuchni udowodni, że istnieje wiele produktów, które nie wymagają długiej obróbki cieplnej, m.in. kasze, niektóre ryby czy mięsa. Wystarczy je zalać wrzątkiem i są już gotowe do spożycia. Karol najpierw zaprezentuje coś w rodzaju paprykarza z wędzonym pstrągiem i kaszą z komosy ryżowej. Drugą propozycją jest gulasz z tofu i ciecierzycy. Ostatnią pozycją w menu będzie szybka zupa rybna z dorsza i tofu.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-18 5:35 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
|
2024-05-18 00:15 |
16 przecznic- film sensacyjny
4 / 10
Nowy Jork. Jack Mosley to zgorzkniały policjant, który dba przede wszystkim o to, by nie zabrakło mu alkoholu w szufladzie biurka. Po całonocnej służbie ma zamiar opuścić... |
|
2024-05-18 00:30 |
Martwe zło: Przebudzenie- horror
4 / 10
Beth (Lily Sullivan), która znalazła się na życiowych rozstajach, przyjeżdża do Los Angeles, do siostry. Ellie (Alyssa Sutherland) samotnie wychowuje trójkę dzieci,... |