2020-03-06 / 9:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Kucharz zawita na Żuławy, by przyjrzeć się pracy współczesnych piwowarów. Początki warzenia piwa w tym rejonie sięgają kilkuset lat wstecz. Przywilej ten mieli również chłopi, nie jak na innych terenach tylko klasztory, dwory i miasta. Kiedyś zupę piwną jadano na śniadanie. Dodawano do niej ser, żółtka, śmietanę, korzenie, cukier czy miód. Karol w swojej kuchni wykorzysta dziś piwne półprodukty, takie jak brzeczka, słodowany jęczmień czy chmiel. Przygotuje chrupiące paski z indyka panierowane w słodzie jęczmiennym, rybę w sosie chmielowym oraz uda indyka duszone w piwnej brzeczce.
Prowadzący: Karol Okrasa,
![]() |
2024-06-27 00:50 |
Ghostforce - Katastrofa / Galareciarz
4 / 10
Troje licealistów, pracujących potajemnie jako drużyna superbohaterów GhostForce, walczy ze złośliwymi duchami, które nawiedzają ich miasto. Niektóre z nich stają się... |
![]() |
2024-06-27 00:40 |
Men- horror
6 / 10
Po śmierci męża Harper (Jessie Buckley) wybiera się na angielską prowincję, by pozbyć się prześladujących ją wspomnień. Zmęczona przemocą psychiczną ze strony... |
|
2024-06-27 2:20 |
Archiwista 2 - Mechanik
6 / 10
Tytułowego archiwistę, Henryka Mikosa (Henryk Talar), dopadają demony przeszłości. Musi on zmierzyć się ze skutkami mrocznych tajemnic, mających związek z jego byłą... |