2020-05-23 / 13:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Jak głoszą legendy podczas wypraw wojennych nasi przodkowie gotowali sobie strawę, opiekając nad ogniem kawałki mięsiwa nabite na szablę czy szpadę. Być może stąd tak popularne w krajach Orientu szaszłyki, kebaby i kofty, przyrządzane z mięsa mielonego nabijanego na rożen. Kucharz pokaże, jak zrobić podobne dania. Przygotuje opiekane na drewnianych szpadkach mielone z jagnięciny z sosem miętowym, mielone wieprzowo-wołowe z bakaliami w sosie orzechowym oraz mielone z ciecierzycy na szpadkach z duszoną, cytrusową kapustą.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-04-18 4:30 |
Znaki
6 / 10
Do miejscowości Sowie Doły w Górach Sowich przyjeżdża komisarz Michał Trela. Ma objąć stanowisko komendanta policji. Razem z nastoletnią córką Niną zatrzymują się w... |
|
2024-04-18 15:50 |
CJ7- komedia
4 / 10
Ti (Stephen Chow) jest ubogim robotnikiem, który pracuje ponad siły, aby jego syn Dicky (Xu Jiao) mógł się uczyć w elitarnej prywatnej szkole. Ti robi wszystko, aby zapewnić... |
|
2024-04-18 21:45 |
Oczy szeroko zamknięte- thriller erotyczny
8 / 10
William Harford (Tom Cruise) jest lekarzem, a jego żona Alice (Nicole Kidman) prowadzi galerię. Wraz z córeczką mieszkają w apartamencie na Manhattanie. Są zamożni i... |