2024-06-29 / 14:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol jedzie na Mazury, gdzie udowodni, że mielone nie muszą być tylko z mięsa wieprzowego czy wołowego. Ryby słodkowodne również nadają się do nich znakomicie. Kucharz przygotuje trzy potrawy z wykorzystaniem mielonego mięsa ze świeżych ryb. Będzie młoda kapusta faszerowana mięsem z trzech gatunków ryb podana z sosem serowym, klopsy rybne marynowane w słoiku oraz fishburger z buraczkami.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-07-03 3:20 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |
|
2024-07-03 00:05 |
Grizzy i Lemingi 3 - Nurkowanie w dziczy
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |
|
2024-07-03 00:20 |
Grizzy i Lemingi 3 - Czeko-kokos
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |