2024-09-20 / 11:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-09-19 23:35 |
Obsługiwałem angielskiego króla- komedia
6 / 10
Po blisko 15 latach odsiadki Jan Díte (Oldřich Kaiser) wychodzi na wolność. Wzruszony wspomina przeszłość. Przyszedł on na świat w biednym przygranicznym miasteczku, gdzie... |
|
2024-09-19 00:40 |
Kiedy coś zjemy- komedia
3 / 10
Ira Stuckman (Michael Lerner) jest staroświeckim mężczyzną. Choć od czasu jego dzieciństwa świat bardzo się zmienił, on wychowuje swoich synów dokładnie tak samo, jak on... |
|
2024-09-19 3:45 |
Bajer z Bel-Air - Straszliwe początki
6 / 10
Will Smith (Will Smith), młody, dziarski chłopak, całe życie spędził na niebezpiecznym osiedlu. Teraz ma zamieszkać u bogatego wuja w Bel-Air. Przez jego niesforność i... |