2024-11-01 / 11:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Według szacunków około 80 procent naszych rodaków chociaż raz w swoim życiu brało udział w grzybobraniu, z czego ponad połowa robi to w miarę regularnie. Przeciętne polskie gospodarstwo domowe zbiera od 26 do 30 kilogramów grzybów rocznie. Choć panuje obiegowa opinia, że grzyby są ciężkostrawne i nie zawierają składników odżywczych, to współczesna dietetyka łamie ten stereotyp informacjami o dobrze przyswajalnym białku i licznych mikroelementach. Karol Okrasa wyrusza zatem o świcie w Bory Tucholskie, by znaleźć produkty do swoich pysznych dań. Będą to: zupa ze świeżo zebranych grzybów z dynią, śledzie z marynowanymi podgrzybkami i cebulą oraz fileciki z indyka z pieczonymi grzybami leśnymi i serem z niebieską pleśnią.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-10-30 12:25 |
Craig znad Potoku 5 - Własna liga Mai
5 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody 10-letniego Craiga Williamsa, któremu towarzyszą Kelsey i John Paul, zwany JP. Przyjaciele spędzają razem czas w urokliwych zakątkach... |
|
2024-10-30 17:00 |
Craig znad Potoku 6 - Nocowankowe Opowieści: Ludzie, gdzie mój Bobby?
5 / 10
Nastoletni Craig i jego przyjaciele mieszkają w urokliwej okolicy, zwanej Potokiem. Przeżywają wiele ciekawych przygód i odkrywają tajemnice okolicy. W tym sezonie podczas... |
|
2024-10-30 17:55 |
Klan
5 / 10
Losy rodziny Lubiczów, a także ich bliskich oraz przyjaciół, którzy codziennie mierzą się z różnymi problemami, zarówno w życiu prywatnym, jak i zawodowym. W przypadku... |