2024-11-08 / 11:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol Okrasa zaprasza widzów na gotowanie na ognisku. Jeszcze do początków XIX wieku w Polsce właśnie tak przyrządzano potrawy. Daniami, które dzisiaj zaproponuje znany kucharz, będą: quiche wegetariański z zielonym groszkiem, suszonymi pomidorami i twarogiem, grzybowy makaron ze skwarkami z boczku i ziemnym twarogiem oraz suflet z kaszą jaglaną gotowaną na mleku z cynamonem.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-11-08 21:25 |
Ostatni posterunek- thriller sf
5 / 10
Rok 2063. Wyniszczoną ziemię w większości pokrywa woda. Dwa kontynenty toczą ze sobą wojnę. Pośrodku bezkresnego oceanu znajduje się posterunek, w którym czteroosobowy... |
|
2024-11-08 22:30 |
Godzilla- film sf
4 / 10
Rok 1954. Podczas testów nuklearnych z wód oceanu wyłania się gigantyczny stwór. Czterdzieści pięć lat później naukowcy badają szkielet ogromnego zwierzęcia nieznanego... |
|
2024-11-08 23:05 |
Ponad horyzont!- film przygodowy
4 / 10
Billy Johnson (Kevin Quinn) jest młodym chłopakiem, który wielbi sport i czerpie z życia pełnymi garściami. Od kilku lat trenuje kiteboarding i w Teksasie nie ma sobie... |