2025-02-01 / 14:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol opowie o potrawach serwowanych na pokładach polskich transatlantyków - Batorym i Piłsudskim. Elegancja i egzotyka kuchni tych statków niejednokrotnie zadziwiały pasażerów. Kucharz przygotuje trzy dania inspirowane dawnym menu: rybę w tempurze z buraczkami po angielsku, kurczaka a la Bourguignon oraz smażoną na złoto makrelę z sałatką z marynowanej rzepy.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2025-01-31 3:20 |
Dronersi - Wyścig iluzji
8 / 10
W świecie TerrAqua 95% terenów znajduje się pod wodą. Trzech mieszkańców archipelagu Nuic bierze udział w Whale Cup, wyścigu dronów, aby ocalić swoją wyspę przed... |
|
2025-01-31 11:15 |
Epoka lodowcowa: Mocne uderzenie- film animowany
5 / 10
Do Ziemi zbliża się ogromna asteroida. Tymczasem głowy grupki przyjaciół zaprzątają bardziej przyziemne sprawy. Tygrys Diego chce założyć rodzinę, a mamut Maniek nie... |
|
2025-01-31 17:55 |
Grizzy i Lemingi 3 - Kremowi piraci
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |