2025-06-27 / 11:35
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Borówka amerykańska pojawiła się w Polsce pod koniec lat 80. XX w. dzięki naukowcom z SGGW w Warszawie. Dziś nasz kraj jest jednym z największych producentów tych smacznych i zdrowych owoców w Europie. Kucharz zastosuje je w swojej kuchni. Przyrządzi duszoną w borówce amerykańskiej łopatkę jagnięcą, krótko marynowanego łososia podanego w sałatce z borówki amerykańskiej i ogórka, a na deser ciasto na zimno z borówką amerykańską i cytrynowym budyniem.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
![]() |
2025-06-26 17:00 |
Drużyna A
8 / 10
Losy czterech fałszywie oskarżonych o złamanie prawa weteranów wojny w Wietnamie, którzy zdecydowali się zostać najemnikami. Pułkownik John "Hannibal" Smith (George... |
|
2025-06-26 18:00 |
Miasteczko Pleasantville- komediodramat
6 / 10
Nastoletni David (Tobey Maguire) ze wszystkich sił stara się uciec przed teraźniejszością. Uwielbia "Pleasantville" - stary serial telewizyjny. Tytułowe miasteczko jawi mu... |
|
2025-06-26 20:35 |
Jaś Fasola 4 - Zahipnotyzowany Fasola
7 / 10
Przygody Pana Fasoli i jego pluszowego misia Teddy'ego. Fasola wielokrotnie próbuje przechytrzyć podejrzliwą właścicielkę mieszkania, panią Wicket, i jej pupila, jednookiego... |