2025-10-03 / 8:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Kucharz spotka się na plaży w Sopocie z właścicielem kutra, Rafałem. Przekaże on ryby, które posłużą do przygotowania potraw w otoczeniu gdańskiej Starówki oraz stoczni. Na koniec Karol odwiedzi byłego marynarza, który działa na rzecz utworzenia na Pomorzu rowerowych szlaków winiarskich. Pierwszą propozycją będzie sałatka w stylu Cezar, ale zamiast kurczaka znajdą się w niej morskie ryby. Druga to delikatnie parzona w ziołach troć bałtycka z sosem typu holenderskiego na bazie kaszubskiego wina.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
![]() |
2025-10-03 9:40 |
Noce i dnie
8 / 10
Rok 1914. Ludzie opuszczają zajęty przez Niemców Kaliniec. Wśród uchodźców jest Barbara (Jadwiga Barańska). Podczas podróży wspomina swoje życie i małżeństwo z... |
![]() |
2025-10-03 23:15 |
Vabank- komedia sensacyjna
8 / 10
Warszawa, lata 30. XX wieku. Po sześciu latach spędzonych w więzieniu doświadczony kasiarz Henryk Kwinto (Jan Machulski) wychodzi na wolność. W hotelu odwiedza go były... |
![]() |
2025-10-03 20:30 |
Luzaczki- komediodramat
6 / 10
Nina (Faddo Jullian) i Djoul tracą miejsce, które nazywały domem, więc postanawiają ruszyć przed siebie, by odnaleźć nowy sens życia. Wspólna wędrówka szybko staje się... |