2022-09-03 / 17:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria. Szefowa kuchni Adriana Marczewska rusza w kulinarną podróż po Wschodnich Bałkanach, czyli Rumunii i Bułgarii. Swoją wędrówkę rozpocznie od błękitnego Marmarosz, znanego z wyjątkowego Wesołego Cmentarza. Prowadząca odwiedzi również Polaków, którzy od wielu lat mieszkają na zielonej Bukowinie. Restauratorka opowie, dlaczego Rumuni są tak bardzo dumni ze swojej prostej mamałygi, którą zwykle jedzą w towarzystwie tłustej śmietany i słonej bryndzy. Adriana postara się też przekonać, czy rzeczywiście na Bukowinie można zjeść specjały przygotowane według polskich receptur, które już dawno zaginęły w naszym kraju.
Prowadzący: Adriana Marczewska,
2024-03-28 4:15 |
Destrukcja- dramat obyczajowy
7 / 10
Davis (Jake Gyllenhaal) jest odnoszącym sukcesy bankierem inwestycyjnym. Mężczyzna próbuje się pozbierać po śmierci ukochanej żony, która zginęła w tragicznym wypadku... |
|
2024-03-28 1:20 |
Dobry Łotr- dramat obyczajowy
4 / 10
Młody Dyzma (Jay Giannone) wkracza na przestępczą drogę. W czasie swojego burzliwego życia spotyka postaci znane z kart Ewangelii, w tym drugiego łotra. Los chce, że obaj... |
|
2024-03-28 00:10 |
Simpsonowie 34 - Od piwa do rodzicielstwa
8 / 10
Dalsze perypetie typowej amerykańskiej rodziny mieszkającej na przedmieściach Springfield. Satyryczna animacja, która weszła do kanonu popkultury, jest jednym z najdłużej... |