Powrót

TVP Historia – 60 lat TVP - Kuchnia z Okrasą - Dzikie ptactwo na talerzu

TVP Historia

Polska 2003-2007

2012-12-06 / 8:10

Program przeznaczony dla widzów od lat 1

Karol Okrasa przyrządza potrawy na oczach widzów. Wybiera produkty, mówi o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W gotowaniu pomaga mu zaproszony gość. Dziś Karol Okrasa pokazuje, jak przyrządzać potrawy z dzikiego ptactwa. Przed kamerami przygotuje przepiórki z musem orzechowym i sosem z kurzej wątróbki oraz porto, a także wędzoną pierś bażanta marynowaną w trawie żubrowej i sośnie, podaną na marchewce duszonej w jałowcu i kardamonie oraz suflet grzybowy.

Program nadawany w języku polskim.

Prowadzący: Karol Okrasa,

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X