2020-02-23 / 10:10
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Karol Okrasa odwiedza rezerwat archeologiczny Krzemionki Opatowskie, gdzie znajduje się zespół neolitycznych kopalni krzemienia pasiastego. Kucharz spróbuje odtworzyć smaki z tego właśnie okresu. W tym celu sięgnie po dawne krzemienne narzędzia, których używali przodkowie człowieka. Dziś w menu pieczony nad ogniem udziec jagnięcy w ziołach i czerwonym winie, szaszłyki z wątróbki cielęcej w pikantnym sosie pieczone na rozgrzanym kamieniu oraz kasza gryczana z podrobami drobiowymi i suszonymi owocami.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-06 20:10 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-05-06 3:15 |
Jackass: Bezwstydny dziadek- komedia
3 / 10
80-letni Irving Zisman (Johnny Knoxville) jest rezolutnym starszym panem. Gdy matka jego wnuka trafia do więzienia, Irving ma za zadanie zawieźć chłopca do ojca. Podczas... |
|
2024-05-06 22:00 |
Star Trek- film sf
6 / 10
Statek Federacji zostaje zaatakowany przez okręt dowodzony przez tajemniczego Romulanina, który szuka ambasadora Spocka. Kapitan George Kirk, by ocalić życie załogi i... |