2020-05-12 / 16:05
Program bez ograniczen wiekowych
Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku. Prowadzący Łukasz Modelski przygotuje polewkę z drobiu z cynamonem oraz flaki godne królewskiego stołu. Na deser przyrządzi pudding ryżowy na mleku migdałowym. W czasie gotowania opowie historyczne anegdoty z czasów królowej Jadwigi.
Prowadzący: Łukasz Modelski,
![]() |
2024-06-26 3:15 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |
|
2024-06-26 13:20 |
Oggy i karaluchy: Nowe pokolenie- serial animowany
5 / 10
Niebieski kot Oggy mieszka na przedmieściach i stara się prowadzić spokojne życie. Jego kumpelką jest radosna słonica Piya. Ci dwoje cały czas wikłają się w szalone... |
|
2024-06-26 12:30 |
Terminator 3: Bunt maszyn- film sf
6 / 10
John Connor, przywódca ludzi w walce z maszynami, cudem uniknął śmierci. Mimo że od dramatycznych wydarzeń upłynęło dziesięć lat, on wciąż żyje w ukryciu. By nie... |