2020-05-23 / 9:45
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Karol wybiera się na pole ogórków. Opowie, jak w dzieciństwie zbierał ogórki na rodzinnym polu, co należało do najbardziej żmudnych prac na wsi. Satysfakcja ze świeżo ukiszonych z liśćmi wiśni, czosnkiem, koprem i chrzanem zdobyczy wynagradzała jednak cały trud. Według receptury swojej mamy Karol przygotuje kilka słojów takich ogórków i pokaże, jak będą wyglądać po dwóch dniach, tygodniu i dwóch tygodniach kiszenia. Przyrządzi też trzy potrawy z ogórkami małosolnymi: szybki chłodnik, pieczoną pierś z indyka z sosem ogórkowym, pieczone bakłażany z ogórkową salsą i wędzonym łososiem.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-05-21 1:30 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-05-21 23:30 |
Jak zamordować męża: Historia Nancy Brophy- dramat obyczajowy
4 / 10
Mieszkająca w Portland pisarka Nancy Crampton-Brophy (Cybill Shepherd) specjalizuje się w romansach z kryminalnymi wątkami. Bohaterkami jej książek najczęściej zostają... |
|
2024-05-21 21:30 |
Grizzy i Lemingi 3 - Kiermasz książek
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |