2020-08-15 / 9:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. Karol uda się w okolice Golubia-Dobrzynia, który został wyzwolony przez armię generała Hallera jako pierwsze miasto na Pomorzu. Przybywający z Francji żołnierze przynieśli ze sobą przepisy na potrawy dla wojska. Kucharz wraz z profesorem Jarosławem Dumanowskim spróbuje odtworzyć wybrane receptury. Przygotuje zupę chlebową potrawkę z dorsza oraz duszoną kapustę z kaczymi żołądkami, nawiązującą do francuskiej choucroute i polskiego bigosu.
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-04-24 19:30 |
Nie martw się, kochanie- thriller
6 / 10
Lata 50. XX wieku. Alice (Florence Pugh) i Jack (Harry Styles) mają szczęście mieszkać w Victory, eksperymentalnym miasteczku pracowniczym stworzonym dla osób zatrudnionych... |
|
2024-04-24 15:20 |
Niesamowity Żółty Yeti - Polowanie na fortunę / Potwór-drzewo
7 / 10
12-letni Osmo przeprowadza się z ojcem do Winterton, fikcyjnej wioski niedaleko koła podbiegunowego, gdzie śnieg leży przez cały rok. Nastolatek jest zmuszony porzucić swoje... |
|
2024-04-24 20:45 |
Więzy krwi- dramat kryminalny
4 / 10
Francois jest inspektorem francuskiej policji. Jego brat, Gabriel, który odsiadywał 10-letni wyrok za morderstwo, został właśnie zwolniony z więzienia. Pierwsze spotkanie nie... |