Powrót

TVP Historia – Kuchnia Żydów polskich - Złoty Wiek dla wszystkich – odcinek 11

TVP Historia

Polska 2020

2021-02-20 / 15:45

Program przeznaczony dla widzów od lat 12

Wspólna historia kuchni polskiej i żydowskiej zaczęła się wiele stuleci wcześniej. Program odsłania tajemnice skrywane przez żydowską gastronomię. Widzowie będą mieli okazję dowiedzieć się o więcej o gotowaniu ściśle związanym z judaizmem - poznają m.in. wymogi religijne dotyczące posiłków. Prócz tego magazyn przybliża kuchnię żydowską od strony historycznej, czyli Żydów, którzy przed laty osiedli w Polsce. Nie zabraknie przepisów na takie potrawy jak knedle, kreple, pierogi czy karp po żydowsku.

Prowadzący: Łukasz Modelski,

Reżyseria: Jerzy Grabowski,

Programy na kanale TVP Historia

Opinia na temat programu

Dodaj opinię
X