2024-09-18 / 7:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. W leśnej kurpiowskiej chatce Karol Okrasa przygotuje oryginalne potrawy z indyka. Pierwszą propozycją będzie zupa gulaszowa ze skrzydeł indyczych z ciecierzycą i pomidorami. Następnie kucharz przyrządzi szybki pasztet z żołądków indyczych z jabłkiem i porem. Trzecią potrawą będą delikatne uda indycze duszone w kurpiowskim piwie jałowcowym.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-09-19 1:00 |
Powstaniec 1863- film historyczny
5 / 10
Rok 1920, ostatnie chwile przed bitwą warszawską. Przebywający wśród żołnierzy weteran powstania styczniowego wraca wspomnieniami do wydarzeń sprzed blisko 60 lat, kiedy... |
|
2024-09-19 20:00 |
Różyczka- dramat obyczajowy
8 / 10
Warszawa, 1967 rok. W kraju narastają nastroje antysemickie. Władze tropią podejrzanych o syjonizm. Tymczasem atrakcyjna Kamila Sakowicz (Magdalena Boczarska) ma romans z... |
|
2024-09-19 00:30 |
Krucjata 2. Znak bliźniąt
7 / 10
Punktem zapalnym kolejnego sezonu serialu jest brutalne morderstwo ochroniarza pracującego w supermarkecie. Na miejscu zbrodni policja znajduje niebawem 16 kilogramów kokainy.... |