2024-09-25 / 7:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-11-14 2:50 |
Łatwa dziewczyna- komedia
6 / 10
Olive jest przykładną uczennicą liceum, która prowadzi nieco monotonne życie. Z dystansem obserwuje miłosne podboje swoich rówieśników i nie przejmuje się tym, że ma... |
|
2024-11-13 13:25 |
Oggy i karaluchy: Nowe pokolenie- serial animowany
5 / 10
Niebieski kot Oggy mieszka na przedmieściach i stara się prowadzić spokojne życie. Jego kumpelką jest radosna słonica Piya. Ci dwoje cały czas wikłają się w szalone... |
|
2024-11-13 17:10 |
Masza i Niedźwiedź - Gwiazdy małego ekranu
8 / 10
Masza jest rezolutną, ciekawą świata kilkulatką, która ciągle wpada w tarapaty. Przyjaźni się z poczciwym niedźwiedziem. Wyważony i opiekuńczy kompan zawsze stara się... |