2024-09-25 / 7:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
2024-09-20 7:00 |
Moje pieczone kurczaki- film obyczajowy
6 / 10
Młode małżeństwo, Magda (Agata Kulesza) i Wojtek (Adam Nawojczyk), wraz z synkiem Antosiem (Antoni Barszczak) wracają do Łodzi po pięciu latach spędzonych w Kanadzie.... |
|
2024-09-20 15:00 |
Premiera - Odnalezieni - Missing While Widowed
4 / 10
Każdego roku w USA rejestruje się ponad 600 000 zaginięć. Ponad połowa tej liczby to osoby o innym niż biały kolorze skóry. Poszukiwania tych ludzi rzadko kiedy prowadzone... |
|
2024-09-20 3:35 |
Bajer z Bel-Air - Zakichani młodociani
6 / 10
Will Smith (Will Smith), młody, dziarski chłopak, całe życie spędził na niebezpiecznym osiedlu. Teraz ma zamieszkać u bogatego wuja w Bel-Air. Przez jego niesforność i... |