2025-06-21 / 15:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Wykarmione na bujnych żuławskich łąkach krowy dają duże ilości mleka, które przerabia się na jogurty, kefiry czy maślanki. Chcąc jak najlepiej wykorzystać biały płyn pochodzący od miejscowych krów, Karol stworzy zaskakujące wersje tradycyjnej zupy mlecznej, którą wielu niezbyt dobrze wspomina z dzieciństwa. Kucharz przygotuje doprawioną masłem zupę mleczną z dodatkiem szparagów i sera. Następnie ugotuje potrawę inspirowaną przepisem na zupę nic, a na koniec zrobi chłodnik ze śmietankowym jogurtem i kwaśnym mlekiem, suto okraszony serem.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
|
2025-06-19 5:00 |
Michael Mosley: lekarz, który zmienił Wielką Brytanię- film dokumentalny
6 / 10
Dokument opowiada historię zmarłego w 2024 roku Michaela Mosleya, brytyjskiego dziennikarza, producenta, prezentera i pisarza, któremu udało się wpłynąć na życie milionów... |
|
2025-06-19 1:20 |
Próba generalna 2 - My Controls
7 / 10
Kolejna odsłona kontrowersyjnego serialu, autorstwa aktora i komika Nathana Fieldera. Wraz ze swoimi współpracownikami pomaga on kolejnym osobom przejść przez trudny dla nich... |
|
2025-06-19 4:10 |
Dni chwały- dramat wojenny
4 / 10
Trwa II wojna światowa. Armia niemiecka rozwija ofensywę na ZSRR. W lasach działają radzieccy partyzanci. Jedną z takich grup dowodzi Vladimir (Gregory Peck). Pewnego dnia do... |