2025-07-23 / 7:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik na terenie Górnego Śląska. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią tego regionu oraz produktami z lasu. Prowadzący ugotuje roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem, a także marynowaną czerwoną kapustę z leśnymi owocami. Nie zabraknie też klusek z topinamburu.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
![]() |
2025-07-21 16:45 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-07-21 10:55 |
Greenowie w wielkim mieście 2 - Brzydkie słowo/ Wyprzedaż
5 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowego otoczenia dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. Świerszczu używa... |
![]() |
2025-07-21 7:50 |
Kasandra 6 - Czerwony las
6 / 10
Florence Cassandre (Gwendoline Hamon) jest doświadczoną policjantką o silnym charakterze. Współpracując z zespołem profesjonalistów z Annecy udaje jej się rozwiązywać... |