2025-08-02 / 15:25
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Karol Okrasa postanawia dowiedzieć się, jak wyglądała kiedyś kuchnia warszawska. W tym celu jedzie swoją syrenką do stolicy. Na miejscu, z pomocą autorki licznych książek kulinarnych i specjalistką od polskiej kuchni regionalnej i historycznej Hanną Szymanderską, przygotowuje m.in. zupę cebulową z pulpetami, flaczki i ozorki cielęce na zimno w pikantnym sosie.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
![]() |
2025-08-02 17:00 |
Blue 3 - Baśń
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-08-02 16:30 |
Chicago Med
8 / 10
Perypetie personelu miejskiego szpitala w Chicago. Przypadki, jakimi zajmują się medycy, są inspirowane aktualnymi wydarzeniami, a rzeczywistość oddziału ratunkowego sprzyja... |
|
2025-08-02 3:30 |
Jaś Fasola 4 - Bombowe popołudnie
7 / 10
Przygody Pana Fasoli i jego pluszowego misia Teddy'ego. Fasola wielokrotnie próbuje przechytrzyć podejrzliwą właścicielkę mieszkania, panią Wicket, i jej pupila, jednookiego... |