2025-08-13 / 7:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną. Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Zaprezentuje prozdrowotne właściwości tych owoców, które nadają się zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i deserów. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z ciepłą surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki, pulpety z karpia i sandacza z kiszoną kapustą oraz miodowym sosem z czarnej porzeczki oraz chrupiącego sandacza z ziemniakami w maśle z curry i zimnym sosem z czarnej porzeczki z orientalnymi przyprawami.
Czas trwania: 25 min
Prowadzący: Karol Okrasa,
![]() |
2025-08-13 20:55 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-08-13 2:45 |
Na linii wroga- film sensacyjny
4 / 10
Były żołnierz marines Mike Weston powraca do Wietnamu. Dowiaduje się, że jego przyjaciel Jones (Chris Mulkey), którego uważał za zmarłego, wciąż żyje. Jest jednak... |
![]() |
2025-08-13 21:00 |
Jack Hunter i grobowiec Akenatena- film przygodowy
4 / 10
Archeolog Jack Hunter (Ivan Sergei) zgadza się pomóc Liz Johnson (Susan Ward) i Narodowej Agencji Bezpieczeństwa w poszukiwaniach cennego artefaktu. W amerykańskiej bazie w... |