2019-10-28 / 13:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę. Tym razem Ewa Wachowicz uda się na Śląsk. Przygotuje specjały tamtejszej kuchni. Na początek będzie zupa "nic", czyli wodzionka. Przygotowuje się ją z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski, nadziewany kiełbasą. Poda go z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Na deser przyrządzi zaś kulki z płatków owsianych.
Prowadzący: Ewa Wachowicz,
![]() |
2025-07-28 16:20 |
Blue 3 - Tropem wieloryba
6 / 10
Kolejne niezwykłe przygody Blue, młodej suczki rasy blue heeler. Piesek uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-07-28 23:30 |
Przywieź go do mnie- thriller
5 / 10
Kierowca mafii (Barry Pepper) otrzymuje rozkaz, by dostarczyć młodego złodzieja (Jamie Costa), który przed chwilą brał udział w napadzie, przed oblicze surowej szefowej,... |
![]() |
2025-07-28 7:50 |
Morderstwo w Masywie Maurów- thriller
5 / 10
Porucznik francuskiej żandarmerii, Diane Giraud (Hélene Degy), i oficer Alex Lançon (Laurent Ournac) badają sprawę zwłok odkrytych w lesie. Na podziurawione strzałami ciało... |