2013-08-01 / 18:00
Program bez ograniczen wiekowych
Znawca kulinarnych tradycji różnych krajów podróżuje po Hiszpanii swoim starym samochodem kempingowym. Odwiedza różne regiony tego kraju, leżące daleko od uczęszczanych szlaków turystycznych. Poznaje typowe dla nich potrawy i przedstawia sposób ich przyrządzania. Widzowie dowiedzą się m.in., że hiszpańska Galicja słynie z owoców morza, natomiast w baskijskim San Sebastián można spróbować oryginalnego tapas. Rick Stein przyjeżdża także do Palamós w rejonie Costa Brava, gdzie kosztuje potraw z krewetek. Obserwuje również zbiory winogron w Campo de Criptana. Pierwszym etapem podróży prowadzącego po Hiszpanii jest Galicja, nadmorski region położony na północnym zachodzie kraju. Rick Stein przekonuje się, jak smakują tutejsze tortille. Następnie przyjeżdża do Gijon w Asturii, gdzie próbuje fabady, potrawy przyrządzanej z fasolki, boczku i kaszanki.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 1 h 00 min
Prowadzący: Rick Stein,
2024-11-16 23:30 |
Superpyra
7 / 10
Perypetie wyjątkowego superbohatera - ziemniaka zwanego Superpyrą, który walczy ze złem każdej nocy po zamknięciu supermarketu. Na korytarzach wbrew pozorom dalej toczy się... |
|
2024-11-16 2:00 |
Skrzydlate świnie- komediodramat
6 / 10
Niewielkie miasto w Wielkopolsce. Lokalna drużyna piłkarska KS Czarni Grodzisk przegrywa mecz decydujący o jej spadku do drugiej ligi. Na stadionie dochodzi do starć kibiców z... |
|
2024-11-16 16:55 |
Greenowie w wielkim mieście 2 - Randka/ Pokój
5 / 10
Rodzina Cricketa Greena przeprowadza się ze wsi do wielkiego miasta. Ich próby dostosowania się do nowego otoczenia dostarczą wielu śmiesznych sytuacji. |