2014-04-22 / 16:20
Program bez ograniczen wiekowych
Rachel Khoo, brytyjska kucharka i autorka książek o jedzeniu, wyrusza do najciekawszych kulinarnych ośrodków Europy, by dogłębnie poznać tamtejsze kuchnie i ich sekrety, a następnie pokazuje, jak łatwo można odtworzyć ich smaki i aromaty we własnej domu. Rachel odkrywa piękno Prowansji, historycznej krainy na południowym wschodzie Francji, pełnej małych górskich miasteczek i gajów oliwnych. Składa wizytę swojej przyjaciółce, z którą wspólnie pieką tartę Tatin. Rachel odwiedza także hodowcę kóz i producenta koziego sera, a także wielu innych ludzi, dla których produkcja żywności jest prawdziwą pasją. W Londynie przygotowuje pieczone roladki z kozim serem, z kulkami z melona i sałatką z ogórka, pieczonego kurczaka po prowansalsku z zapiekanym fenkułem i sałatką z fasoli oraz pudding z winogronami i malinami.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 35 min
![]() |
2025-10-12 20:00 |
Canal+ Film w akcji - Civil War- film wojenny
7 / 10
W Stanach Zjednoczonych trwa wojna domowa. Autorytarny rząd federalny, kierowany przez prezydenta (Nick Offerman), ma zostać obalony. Przywódca państwa twierdzi, że... |
![]() |
2025-10-12 15:55 |
Turkusowa suknia- dramat obyczajowy
7 / 10
Mina (Lubna Azabal) i Halim (Saleh Bakri) od wielu lat są małżeństwem. Wiodą na pozór szczęśliwe życie. Prowadzą mały zakład krawiecki w mieście Sala w Maroku. O... |
![]() |
2025-10-12 11:10 |
Żegnaj, Ameryko!- film obyczajowy
5 / 10
Genowefa (Zofia Merle) jest Polką, która od ponad trzydziestu lat mieszka w Nowym Jorku wraz ze swoim mężem Mosze (Jakov Bodo), który jest hydraulikiem. Kobieta, pomimo tak... |