2018-09-25 / 00:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Okazuje się, że chemia, biologia i fizyka mają wiele wspólnego z jedzeniem. Dzięki nim można lepiej poznać składniki, które lądują na talerzu. Zastosowanie specjalistycznej techniki fotografii umożliwi wejście w głąb niedostrzegalnego na co dzień mikroświata żywności, w którym najmniejszy szczegół ma znaczenie. Twórcy serii opowiedzą m.in. o tym, jak składniki chemiczne jedzenia budują ludzki organizm i wyposażają go w energię, o niezwykłych właściwościach mleka z piersi mamy, które zawiera wszystko, czego potrzebuje noworodek: tłuszcze, węglowodany, witaminy i minerały. Widzowie dowiedzą się też m.in. dlaczego chleb na zakwasie ma dobry wpływ na organizm, jak ziemniaki pomagają przetrwać Peruwiańczykom w wysokich Andach i z jakich powodów ryż stał się podstawowym pożywieniem na Filipinach. Twórcy serialu przyglądają się pierwszemu posiłkowi większości z nas - mleku z piersi mamy.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-04-29 22:00 |
Wizyta- horror
5 / 10
Dwoje nastolatków - Rebeka (Olivia DeJonge) i jej młodszy brat Tyler (Ed Oxenbould) - spędzają kilka dni u swoich dziadków (Deanna Dunagan i Peter McRobbie), których dotąd... |
![]() |
2025-04-29 21:00 |
Ryzykanci- dramat sensacyjny
6 / 10
Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme), doświadczony tajny agent pracujący dla CIA, chciałby zakończyć służbę i wyjechać z żoną do Hongkongu. Zostaje jednak zmuszony przez... |
|
2025-04-29 20:00 |
Współczesna rodzina - Incydent
8 / 10
Serial utrzymany w konwencji paradokumentu o codziennych perypetiach trzech rodzin. 60-letni Jay Pritchett (Ed O'Neill) ożenił się powtórnie ze znacznie od siebie młodszą... |