2018-02-27 / 12:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Autorzy filmu zdradzają kulisy zaopatrzenia największych brytyjskich sieci sklepów spożywczych. Opowiedzą, jakie obowiązują w nich procedury nabywania, przygotowywania i transportu żywności. Ludzie doskonale znający metody działania supermarketów wyjawiają, co dzieje się w czasie czterech najważniejszych handlowych wydarzeń w roku: na Wielkanoc, w czasie letniego sezonu grillowania, na Halloween, oraz przed Bożym Narodzeniem. Kucharz i dziennikarz Gregg Wallace zagląda za kulisy supermarketów. W tym odcinku odkryje przed widzami egzotyczny składnik używany do produkcji zdrowszych hamburgerów. Opowie także o najnowszym trendzie - warzywnym spaghetti.
Czas trwania: 1 h 00 min
![]() |
2025-05-22 3:05 |
Tosia i Tymek
6 / 10
Pięcioletnie bliźnięta, Tosia i Tymek, przeżywają typowe blaski i cienie codziennego życia rodzinnego. Rodzeństwo pomaga tacie myć samochód, opiekuje się świnką morską... |
![]() |
2025-05-22 2:10 |
Szamanka- thriller erotyczny
6 / 10
Na dworcu kolejowym w Krakowie młody antropolog Michał (Bogusław Linda) żegna się ze swoim bratem - księdzem, który pozostawia mu mieszkanie do wynajęcia. Ich rozmowę... |
![]() |
2025-05-22 23:40 |
Bez serca- dramat obyczajowy
6 / 10
Lato, 1996 rok. Pochodząca z wioski rybackiej Guaxumy, czternastoletnia Tamara (Maya de Vicq), wyjeżdża, by kontynuować naukę stolicy Brazylii. Dziewczyna cieszy się... |