2023-09-25 / 15:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Tomasz Jakubiak wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Interesują go potrawy mocno zakorzenione w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomniane czy niedoceniane. W ten sposób mistrz kuchni zbiera inspiracje, które później wykorzystuje w przygotowywanych przez siebie daniach. W czwartej serii sprawdzi, jak powstają polskie wędliny długo dojrzewające i sękacze, pokaże co można zrobić z jagnięciny i brokułów. Dowie się także, dlaczego polskie pomidory są najlepsze.
Czas trwania: 22 min
Prowadzący: Tomasz Jakubiak,
![]() |
2025-05-10 20:00 |
Amerykański gangster- film sensacyjny
7 / 10
Nowy Jork, Harlem, lata 70. ubiegłego wieku. Czarnoskóry gangster Frank Lucas (Denzel Washington) przez lata był lojalnym pracownikiem szefa przestępczego podziemia, Bumpy'ego... |
![]() |
2025-05-10 22:40 |
Faworyta- film biograficzny
7 / 10
Początek XVIII wieku. Trwa wojna pomiędzy Anglią a Francją. Brytyjska królowa Anna (Olivia Colman) jest kobietą w sędziwym wieku i o złym zdrowiu. Nie radzi sobie ze... |
|
2025-05-10 21:25 |
Oskarżeni - Jiro's Story
4 / 10
Historie zwykłych ludzi, których splot nietypowych okoliczności doprowadził na salę sądową. Każdy odcinek to odrębna opowieść, pokazana z punktu widzenia oskarżonego.... |