2008-12-09 / 1:20
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
Jacques Pépin, człowiek, który, jak mówią, nauczył Amerykanów gotować, w swoim programie pokazuje sztuczki i techniki pozwalające skrócić czas gotowania do minimum. Filety z kurczaka na puree kalafiorowym podane z czerwonym sosem, faszerowane przegrzebki, doskonałe mięsa, makarony i desery to propozycje szybkiego menu. Pépin nie unika gotowych produktów. Do swoich przepisów używa pomidorów z puszki, kostek rosołowych i mrożonek, co znacznie skraca czas przygotowania dań, a nie wpływa na ich znakomity smak! Autor programu urodził się niedaleko Lyonu we Francji. Od dziecka pomagał swoim rodzicom w ich restauracji. Potem jego nauka pod okiem najznakomitszych szefów kuchni doprowadziła go kuchni, w której gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Na swoim koncie ma 24 książki kucharskie, wiele artykułów i 9 autorskich programów telewizyjnych.
Program nadawany w języku polskim.
Czas trwania: 30 min
![]() |
2025-06-17 16:25 |
FBI 2
7 / 10
Agenci Maggie Bell oraz jej partner Omar Adom "OA" Zidan pracują dla nowojorskiego oddziału Federalnego Biura Śledczego. Funkcjonariusze codziennie stają przed niebezpiecznymi... |
![]() |
2025-06-17 4:20 |
Anty-skłot- dramat obyczajowy
5 / 10
Po eksmisji z mieszkania Ines Viviani (Louise Bourgoin) nie ma się gdzie podziać. Na szczęście los się do niej uśmiecha i kobieta dostaje pracę w start-upie, który oferuje... |
![]() |
2025-06-17 17:30 |
Greenowie w wielkim mieście 4 - Rodzinne drzewo/ Bez ochroniarza
7 / 10
Dalsze perypetie Świerszczu Greena - ciekawego świata, pełnego optymizmu i energii chłopca. Jego rodzina - ojciec Bill, babcia Alice i siostra Tilly - przeprowadzili się z... |