2024-09-30 / 4:00
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów. Każdego dnia 25 milionów ziaren słoneczników, zatapianych w czekoladzie i zamykanych w kolorowej skorupce, staje się tęczowymi drażami. Zobaczymy też, jak przebiega proces produkcji octu ryżowego, który jest wytwarzany w Kalifornii od prawie czterech wieków. Poznamy też dawnego mistrza szermierki, a obecnie właściciela fabryki tajskich zup w torebce. Do ich przygotowania wykorzystywane są najlepsze lokalne produkty. Na koniec twórcy serii zdradzają sekret pysznych karmelków, w których powstanie ogromny wkład mają tysiące pszczół.
Czas trwania: 28 min
2024-09-28 00:45 |
Blue
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-09-28 21:00 |
Żona na niby- komedia
6 / 10
Danny Maccabee jest wziętym chirurgiem plastycznym, któremu nieco gorzej wiedzie się w życiu prywatnym. Mężczyzna jest święcie przekonany, że kobiety są zainteresowane... |
|
2024-09-28 4:40 |
Prezentuj broń!
6 / 10
Grecja. Na obszarze przygranicznym znajdują się dwa obozy wojskowe. Ich dowódcy toczą między sobą specyficzną wojną. Jeden z nich to surowy pułkownik Lefteris Goulas... |