2024-09-30 / 4:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów. W tym odcinku wizyta w zakładzie, w którym produkuje się 10 milionów batoników rocznie. Poznamy również ekipę, która każdego dnia przygotowuje tysiące serowych cannelloni, używając do tego olbrzymich płacht ciasta. Dowiemy się również, jak powstaje ryżowy makaron, któremu wprost nie można się oprzeć. Przepis na niego zrodził się z inspiracji chińskich, francuskich i wietnamskich. Ponadto w programie zajrzymy do fabryki w Kalifornii, gdzie przetwarzane są góry dyń.
Czas trwania: 31 min
2024-09-28 3:35 |
Pornografia- film obyczajowy
6 / 10
Swobodna adaptacja powieści Witolda Gombrowicza. Jest rok 1943, okupowana Polska. Witold (Adam Ferency) przyjeżdża z Fryderykiem (Krzysztof Majchrzak) do majątku Hipolita... |
|
2024-09-28 18:55 |
Cicha dziewczyna- dramat obyczajowy
6 / 10
Irlandia, rok 1981. Cáit (Catherine Clinch) to cicha, zaniedbana dziewięciolatka z dysfunkcyjnej rodziny, która umiejętnie ukrywa się przed światem. Gdy nadchodzi lato i... |
|
2024-09-28 3:15 |
Bajer z Bel-Air - Druga połówka
6 / 10
Will Smith (Will Smith), młody, dziarski chłopak, całe życie spędził na niebezpiecznym osiedlu. Teraz ma zamieszkać u bogatego wuja w Bel-Air. Przez jego niesforność i... |