2024-11-06 / 4:30
Program przeznaczony dla widzów od lat 12
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci. Pewna firma z Arkansas od 1933 roku doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem. Ponadto widzowie przekonają się, jak codziennie powstają 3 miliony paczek z łuskanymi i solonymi pistacjami. Na koniec kulisy produkcji czekoladowego batonika pełnego chrupiących chipsów z tortilli i cukierków.
Czas trwania: 30 min
2024-11-05 17:40 |
Blue - Przygoda
6 / 10
Niezwykłe przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
|
2024-11-05 23:00 |
Bracia przyrodni- komedia
5 / 10
Brennan Huff (Will Ferrell) i Dale Doback (John C. Reilly) mimo, iż zbliżają się do czterdziestki, wciąż mieszkają z rodzicami. Gdy matka Brennana (Mary Steenburgen)... |
|
2024-11-05 10:30 |
Leonie- dramat biograficzny
4 / 10
Początek XX wieku. Amerykańska dziennikarka Leonie Glimour (Emily Mortimer) nawiązuje romans ze słynnym japońskim pisarzem Yone Noguchi (Shidô Nakamura). Z ich związku rodzi... |