2017-10-26 / 4:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 7
Rachel Khoo, brytyjska kucharka i autorka książek o jedzeniu, wyrusza do najciekawszych kulinarnych ośrodków Europy, by dogłębnie poznać tamtejsze kuchnie i ich sekrety, a następnie pokazuje, jak łatwo można odtworzyć ich smaki i aromaty we własnej domu. Rachel odkrywa piękno Prowansji, historycznej krainy na południowym wschodzie Francji, pełnej małych górskich miasteczek i gajów oliwnych. Składa wizytę swojej przyjaciółce, z którą wspólnie pieką tartę Tatin. Rachel odwiedza także hodowcę kóz i producenta koziego sera, a także wielu innych ludzi, dla których produkcja żywności jest prawdziwą pasją. W Londynie przygotowuje pieczone roladki z kozim serem, z kulkami z melona i sałatką z ogórka, pieczonego kurczaka po prowansalsku z zapiekanym fenkułem i sałatką z fasoli oraz pudding z winogronami i malinami.
Czas trwania: 25 min
![]() |
2025-10-12 11:40 |
FBI
7 / 10
Nowojorskie Federalne Biuro Śledcze strzeże bezpieczeństwa nie tylko w mieście, ale i w całym kraju. Do organizacji należą najlepsi agenci. Maggie Bell całym sercem... |
![]() |
2025-10-12 22:25 |
Wodogrzmoty Małe - Jak śliwki w kompot
5 / 10
Dwunastoletnie bliźnięta Dipper i Mabel wypoczywają latem w domku wujka Stana. Mający wiele szalonych pomysłów krewny mieszka w miejscowości Wodogrzmoty Małe w stanie... |
|
2025-10-12 21:00 |
Premiera - Sens rzeczy
6 / 10
Młoda rabinka Léa Schmoll (Elsa Guedj) powraca do rodzinnego miasta, gdzie ma prowadzić nową synagogę. Stoi przed nią wiele wyzwań. Jedną z nich jest próba wprowadzenia... |