2020-06-06 / 11:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach. Mistrz kuchni udaje się do Puszczy Białowieskiej. Podziwia imponujące wiekowe drzewa, niezwykłą przyrodę i krajobrazy oraz mieszkańców tego miejsca - potężne i dumne żubry. W tradycyjnym piecu przygotowuje najbardziej znane przysmaki Podlasia, czyli babkę i kiszkę ziemniaczaną. Przyrządza też aromatyczną leśną zupę z opieńków. Poznaje sekret smaku misternego pierekaczewnika i białowieskiego kalorycznego deseru - marcinka.
![]() |
2025-07-08 00:05 |
Wszyscy jesteśmy Chrystusami- dramat psychologiczny
8 / 10
Były wykładowca akademicki, Adam Miauczyński (Andrzej Chyra), musiał przejść długą drogę, nim zrozumiał, że przez alkohol przegrał swoje życie i zranił rodzinę. Po... |
![]() |
2025-07-08 7:50 |
Chomi i Greta - Karmina pędzi, zaraz coś zwędzi/ Banda Siej Chaos
6 / 10
Greta Grant-Gomez i jej chomik Chomi otrzymują od kosmitów supermoce. Spada na nich ciężar bycia bohaterami. Od tej pory muszą ciągle ratować świat przed kolejnymi... |
|
2025-07-08 13:15 |
Grizzy i lemingi 3 - Duch rywalizacji
6 / 10
Młodzi widzowie poznają przygody niedźwiedzia Grizzy'ego, miłośnika spokojnego wypoczynku i nowoczesnych technologii. Rodzina uwielbiających dobrą zabawę, niezwykle... |