2020-06-06 / 11:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach. Mistrz kuchni udaje się do Puszczy Białowieskiej. Podziwia imponujące wiekowe drzewa, niezwykłą przyrodę i krajobrazy oraz mieszkańców tego miejsca - potężne i dumne żubry. W tradycyjnym piecu przygotowuje najbardziej znane przysmaki Podlasia, czyli babkę i kiszkę ziemniaczaną. Przyrządza też aromatyczną leśną zupę z opieńków. Poznaje sekret smaku misternego pierekaczewnika i białowieskiego kalorycznego deseru - marcinka.
![]() |
2025-08-26 7:35 |
Blue 2
6 / 10
Dalsze przygody Blue, sześcioletniej suczki rasy blue heeler, która uwielbia, gdy jej rodzinna codzienność jest przepełniona niezwykłymi wydarzeniami. Kreatywna zabawa... |
![]() |
2025-08-26 21:00 |
Snajper: Ostatni strzał- dramat sensacyjny
4 / 10
Sierżant Thomas Beckett (Tom Berenger), Brandon Beckett (Chad Michael Collins) i Richard Miller (Billy Zane) otrzymują misję w Kolumbii. Mają rozprawić się z działającym na... |
|
2025-08-26 17:35 |
Jaś Fasola 4 - Halloween
7 / 10
Przygody Pana Fasoli i jego pluszowego misia Teddy'ego. Fasola wielokrotnie próbuje przechytrzyć podejrzliwą właścicielkę mieszkania, panią Wicket, i jej pupila, jednookiego... |