2020-06-06 / 11:40
Program przeznaczony dla widzów od lat 1
W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach. Mistrz kuchni udaje się do Puszczy Białowieskiej. Podziwia imponujące wiekowe drzewa, niezwykłą przyrodę i krajobrazy oraz mieszkańców tego miejsca - potężne i dumne żubry. W tradycyjnym piecu przygotowuje najbardziej znane przysmaki Podlasia, czyli babkę i kiszkę ziemniaczaną. Przyrządza też aromatyczną leśną zupę z opieńków. Poznaje sekret smaku misternego pierekaczewnika i białowieskiego kalorycznego deseru - marcinka.
![]() |
2025-03-11 5:00 |
Mordercze rodzeństwa 2 - Rogers
6 / 10
Widzowie poznają historie zbrodni, których sprawców łączyło bliskie, braterskie lub siostrzane pokrewieństwo. Niekiedy ofiarami braci lub sióstr padały osoby z ich... |
![]() |
2025-03-12 11:00 |
Morderstwo w Rochefort- film kryminalny
7 / 10
Śledczy Emma Thellier (Sara Mortensen) i Adrien Klevec (Olivier Sitruk) planują wspólną romantyczną wycieczkę. Niedługo przed wyjazdem mężczyzna zostaje wezwany na miejsce... |
![]() |
2025-03-12 22:00 |
Petra 2 - Puste gniazdo
7 / 10
Dalsze losy niesutępliwej inspektor Petry Delicato, która z pomocą swojego zespołu rozwiązuje przestępstwa na pierwszej linii frontu. Petra bada wstrząsającą sprawę,... |